Întrebări frecvente

Ce este o pagină standard?

O pagină standard pentru traduceri se calculează în funcţie de numărul de caractere, mai precis 2000 ccs (caractere cu spaţii). Astfel pentru un document care conţine multe imagini si doar câteva rânduri de text pe o pagină fizică, o pagină standard poate cuprinde mai multe pagini fizice, astfel plătiţi doar textul tradus efectiv şi nu numărul de pagini pe care este creat documentul. În mod similar, dacă o pagină fizică este umplută cu coloane de text scris foarte mic (practică folosită la unele manuale de utilizare şi broşuri), atunci o pagină fizică va conţine mai multe pagini standard.

Ce înseamnă unitatea ccs (caractere cu spaţii) folosită la evaluarea paginilor standard?

ccs (caractere cu spaţii) reprezintă totalitatea caracterelor din document şi este utilizată pentru a asigura o standardizare a calculului preţului pentru traduceri. Este o unitate de măsură provenită din standardul tipografic atunci când literele erau aşezate în pagina de tipărit literă cu literă, astfel încât, pentru plata muncitorilor care aşezau literele pe placa tipografică. De aici unitatea de măsură a fost apoi transferată către maşinile de scris şi acum către computere.

Cum sunt facturate lucrările?

• Pentru clienţii noi, cu lucrări cu un volum ce nu depăşeşte 50 de pagini, lucrările vor fi achitate după predarea lucrării, conform unei facturi cu dată scadentă de 15 zile.

• Pentru clienţii noi, cu lucrări cu un volum mai mare de 50 de pagini, lucrările vor fi achitate 50% în avans şi 50% după predarea lucrării, conform unei facturi cu dată scadentă de 15 zile.

• Pentru clienţii vechi (care au avut cel puţin o lucrare de peste 50 de pagini sau cumulat un total de peste 100 de pagini transmise, şi care s-au dovedit buni platnici), cu lucrări cu un volum ce nu depăşeşte 500 de pagini, lucrările vor fi achitate după predarea lucrării, conform unei facturi cu dată scadentă de 30 zile.

• Pentru clienţii vechi, cu lucrări cu un volum mai mare de 500 de pagini, lucrările vor fi achitate 50% în avans şi 50% după predarea lucrării, conform unei facturi cu dată scadentă de 30 zile.

• Pentru clienţii fideli, este disponibilă facturarea la final de lună pentru lucrările transmise în cursul lunii respective şi există posibilitatea extinderii termenului scadent pentru facturi la 60 de zile.

Ce înseamnă convertire complexă OCR?

În cazul documentelor scanate şi care sunt transmise în format ne-editabil, acestea vor fi procesate în programe speciale de transformare a documentelor într-un format editabil convenţional (.doc, .xls, .docx, .xlsx). Această operaţiune de convertire poate implica un timp considerabil de procesare manuală în funcţie de starea documentului, un volum mare de timp fiind necesar pentru documentele scanate la o rezoluţie mică, cu pagini strâmbe, cu imagini neclare (pagini fotografiate cu telefonul), cu imagini/texte de protecţie pe fundalul textului de tradus, etc.